Ziua Mondială a Standardizării a fost dedicată consolidării legăturii dintre standardizare și comunitatea națională de cer- cetare și inovare. Conferința a fost organizată în contextul participării ASRO ca partener în proiectul european BRIDGIT 2 – Bridge the Gap between Research, Innovation and Standardization Comunity, care are obiectivul de a face standardizarea parte integrată din ciclul […]
Fie că vorbim de fotografiile pe care le-am făcut în vacanță sau de selfie-urile pe care le facem la diverse ocazii, atunci când le salvăm în telefon sau în calculator vedem că toate aceste fișiere conțin extensia JPEG. JPEG este acronimul organizației Joint Photographic Experts Group și este cea mai des utilizată metodă de compresie […]
Atacurile informatice reprezintă o amenințare majoră pentru stabilitatea globală, iar menținerea în siguranță a datelor devine o provocare tot mai mare pentru organizații. Costul mediu al unei breșe de securitate este estimat la 3,6 milioane de dolari. În ultimii ani, au fost create mai multe legi și reglementări menite să reducă riscurile și să ne […]
De la învățământul preșcolar la cel universitar, de la formarea profesională la coaching, lumea educației este în continuă schimbare și evoluție. Furnizorii de servicii educaționale sunt nevoiți să se adapteze la aceste schimbări și să ofere, în același timp, servicii la un nivel ridicat de calitate. Noul standard SR ISO 21001:2019 – Organizații educaționale. Sisteme […]
În managementul siguranței alimentare, transportul și depozitarea acestora sunt două elemente de bază. De aceea, a fost publicată o nouă îndrumare internațională pentru asigurarea siguranței de-a lungul întregului lanț alimentar. Programul preliminar (PRP) reprezintă o cerință importantă a standardului SR EN ISO 22000, unul dintre cele mai renumite standarde internaționale pentru siguranța lanțului alimentar. PRP-urile conțin […]
În fiecare an, pe data de 16 octombrie, Organizaţia Națiunilor Unite pentru Alimentație şi Agricultură (FAO) sărbătorește Ziua Mondială a Alimentației. Scopul acesteia este creșterea gradului de conștientizare a lumii asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial şi consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției şi a sărăciei. La nivel mondial, peste 800 de […]