Oamenii au înțeles încă din cele mai vechi timpuri că au nevoie de spații cât mai sigure pentru a-și păstra bunurile de valoare. De aceea a și apărut, în ultimele decenii, necesitatea creării unor echipamente care să le ofere nivelul de securitate dorit și despre care să știe că au fost testate și certificate în prealabil.
Seifurile, cutiile de valoare sau ușile de seif sunt cele mai răspândite echipamente de securitate folosite atât de marile companii, afaceri sau bănci, cât și de persoanele fizice – familii și indivizi. Tehnologia din spatele acestora trebuie să fie permanent consolidată pentru a putea face față tehnicilor utilizate de cei ce intenționează să fure, pentru a asigura cel mai înalt nivel posibil de securitate în scopul propus.
În acest context, organismul național de standardizare din India, BIS, a venit cu propunerea înființării unui nou comitet tehnic la nivel internațional care să abordeze securitatea echipamentelor pentru instituțiile financiare și organizațiile comerciale.
Argumentul care a venit în favoarea înființării acestui nou comitet tehnic a fost reprezentat de protejarea și depozitarea sigură a bunurilor monetare, a obiectelor și documentelor de valoare, precum sunt bijuteriile, contractele și certificatele din calea ciclului interminabil al dezastrelor naturale sau din calea factorilor antropologici, cum sunt spargerile și furturile.
În plus, industria actuală a securității este dinamică și se află în continuă evoluție, astfel că cele mai recente sisteme și tehnici incluse în viitoarele standarde pot contribui la combaterea criminalității. Elaborarea din timp a standardelor adecvate în acord cu cele mai recente progrese tehnologice va ajuta industria să își sporească productivitatea, să stimuleze cota de piață la nivel mondial și să sprijine crearea unei lumi mai sigure.
Data limită pentru a putea vota această propunere este 22 mai 2020.
Echipamentele de securitate trebuie să satisfacă nevoile consumatorilor. Pentru acest fapt, este nevoie de standarde care să vină în sprijinul industriei de profil și deci, de un comitet tehnic care să abordeze aceste nevoi ale societății.
Dacă sunteți interesați de activitatea propusă în acest comitet tehnic, vă rugăm să o contactați pe dna Valerica Corciova, Șef Serviciu Metodologie, Procese, Control (valerica.corciova@asro.ro).
Vă așteptăm să dezvoltăm împreună acest domeniu!